Lütfen telefonunuzu dik konuma getiriniz.

Tanıtım

Genel Bilgiler

2023 yılı Ocak ayı itibariyle 3 Doçent, 6 Uzman Hekim, 11 hemşire ve 1 Sağlık Memuru ile Kalp Damar Hastanesi 3. Katta 19 yataklı servis ile hizmet vermektedir. Haftanın 7 günü ve 24 saat, icapçı / konsültan göğüs cerrahi uzmanı veya öğretim üyesi, acilden, yoğun bakımlardan veya servislerden istenen konsültasyonları değerlendirir, gerekirse servise yatışını sağlar ve acil ameliyatları gerçekleştirirler. Poliklinik hizmetleri haftanın her günü Psikiyatri hastanesindeki poliklinikte yapılmaktadır. Haftanın 5 günü Merkez Ameliyathanesi B Koridorunda ameliyat hizmetlerimiz yürütülmektedir.
 
MİSYON/ VİZYON
 
Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Kayseri Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı, tıbbi etik ve deontolojik kurallara sıkı sıkıya bağlı, hasta haklarına saygılı, her an ve her şartta verilen görevi yerine getirebilecek ruhsal ve fiziksel yapıya sahip, bilimsel araştırmalar yapan, branşında toplumun ihtiyaçlarına yönelik evrensel bilgiye katkıda bulunacak hekimler yetiştirmek ve kliniğimize başvuran tüm hastalara en üst düzeyde tıbbi hizmet sunabilmeyi hedeflemektedir.
 
PROGRAMIN AMAÇLARI
  •  Göğüs Cerrahisi alanında üst düzeyde bilgi, beceri ve donanıma sahip uzman hekimler yetiştirmek
  •  Tıp Fakültesi öğrencilerine kendini özgürce ifade etme, araştırma ve sorgulayabilme bilincini kazandırmak, iyi hekim olarak yetişmelerine katkıda bulunmak
  •  Göğüs Cerrahisi hastalarına çağın gereksinimlerine uygun kaliteli sağlık hizmeti sunmak
  •  Eğitim ve araştırma faaliyeti olarak üniversitemiz içinde diğer anabilim dalları ve farklı üniversiteler ve kurumlar ile ortak proje geliştirmek.

KLİNİK HEKİMLERİMİZ

Doç. Dr. İbrahim Ethem ÖZSOY / Ana Bilim Dalı Başkanı (SBÜ)
Doç. Dr. Mehmet Akif TEZCAN (SBÜ)
Doç. Dr. Bayram METİN                                                                                                                                                                             

Uzm. Dr. Mehmet Akif EKİCİ

Uzm. Dr. Oğuzhan Turan

Uzm. Dr. Suzan TEMİZ BEKCE

Ass. Dr. Emre GEDİK

Ass. Dr. Enes Fatih ÇELİK

Ass. Dr. Muhammed BEKLİ

 

 
Tarihçemiz

 

Akademik Kadromuz

Doç. Dr. İBRAHİM ETHEM ÖZSOY
Doç. Dr. İBRAHİM ETHEM ÖZSOY
Başkan

Çalışma Konularımız

 

Göğüs Cerrahisi, göğüs boşluğunda yerleşen kalp hariç diğer organ ve bölgelerin, (göğüs duvarı, kaburgalar, akciğerler, akciğer zarları, mediyasten, diyafragma, yemek borusu, soluk borusu ) ait hastalıkların travmaları ve cerrahi tedavileri ile ilgili branştır.
1. Akciğer kanseri teşhis, evreleme ve tedavisine yönelik ameliyatlar (Akciğerin etkilenen kısmının çıkarılması, rezeksiyonlar)
2. Akciğer zarı kanseri (mezotelyoma) ameliyatı
3. Plevral sıvı tedavisi: Plevra, göğüs boşluğunu içten kaplayan ve akciğerleri çevreleyen, iki katlı, ince bir zar tabakasıdır. Normal şartlarda plevranın bu iki katmanı arasında akciğerin solunum esnasında kolayca hareket edebilmesini sağlayan, yaklaşık 20 mL civarında kaygan bir sıvı bulunmaktadır. Bazı hastalıklar sonucunda sıvının üretiminde bir artış veya emiliminde bir azalma meydana gelmesi nedeniyle plevranın iki zarı arasındaki sıvı miktarının artmasına plevral efüzyon denir. Bu sıvıya yönelik olarak
a. Drenaj: Plevrada bulunan sıvı, kaburgaların arasından yerleştirilecek bir iğne veya küçük bir kateter veya tüp ile boşaltılabilir.
b. Plörodez: Fazla sıvının boşaltılmasının ardından, tekrar sıvı birikmesini önlemek için göğüs boşluğuna ilaçlı bir sıvı veya hastanın kendi kanı enjekte edilerek plevra katmanlarının birbirine yapışması sağlanabilir.
c. Plörektomi/Dekortikasyon: Özellikle plevra kanseri (mezotelyoma) hastalarında uygulanan bu cerrahi teknikte plevranın göğüs duvarına yapışık olan ve sıvı üretiminden sorumlu katmanı bir ameliyatla çıkartılarak gelecekte oluşabilecek plevral efüzyonların önüne geçilmeye çalışılır.
4. Mediastinoskopi, Mediastinotomi: Yine ışıklı boru yardımıyla uyuyan hastada akciğerin drene olduğu lenf bezelerinden teşhis veya akciğer kanseri evreleme amaçlı parça alma işlemi.
5. Kapalı (video yardımlı) veya açık (ameliyatlı) biyopsiler (Akciğer, lenf bezleri veya akciğer zarından teşhis için parça almak).
6. Video yardımlı torokoskopi (VATS; Endoskopik, kapalı göğüs cerrahisi ameliyatı) ile ışıklı borular ve kamera sistemi ile 2-3 delik açılarak göğüs içi sıvıların boşaltılması, akciğer ve akciğer zarından parça alınması, metastaz, dekortikasyon (akciğer zarının soyulma işlemi)
7. Pnömotoraks (Akciğer zarında patlamaya ve akciğerde sönmeye yol açan hava kesecikleri) açık ve/veya kapalı tedavisi;
8. Akciğerde hacim azaltıcı ameliyat (Volume Reduction Surgery): Amfizemli hastalara yapılan ameliyatla, hastaların solunum fonksiyonlarını ve egzersiz kapasitesini arttırmak, dispne (nefes darlığı) hissini azaltmak ve hayat kalitesini arttırmak amaçlanmaktadır.
9. Hiperhidrozis (video yardımıyla kapalı aşırı terleme) tedavisi,
10. Akciğerin iltihaplı hastalıkları veya bunların sekellerinin tedavisine yönelik ameliyatlar (Bronşektazi, tüberküloz, aspergillosis vb).
11. Akciğer doğumsal yapı bozuklukları olan hava kistleri, amfizem, doğumsal kistler, bronşiektazi (çocukluk yaşında geçirilen sık üst solunum yolu ve bronşitler neticesi, hava yollarında meydana gelen, süregen iltihaba yol açan geri dönüşümsüz genişlemeler)
12. Hidatik kistler (Akciğer köpek kistleri),
13. Akciğerin cerahatli iltihabı (Ampiyem) teşhis ve tedavisi
14. Akciğer zarının tümörleri (iyi cins ve kötü cins) tanı ve tedavisi.
15. Bronkoskopi: Uyutulan hastaya teşhis ve tedavi için ışıklı boru ile ve hiç ağrı duymadan tüm solunum yollarını incelenmesi, gerekirse solunum yolları parça alma işlemlerinin yapılması, soluk borusuna kaçan yabancı cisimlerin çıkarılması
16. Rijid Özofagoskopi: Genel anestezi altında uygulanan işlem hem teşhis hem de tedavi uygulamaları için kullanılmakla birlikte, çoğunlukla yemek borusu içinde saptanmış yabancı cisimlerin dışarıya alınması için kullanılmaktadır. Aynı zamanda iyi veya kötü huylu çeşitli hastalıkların teşhis ve tedavi uygulamaları için de başvurulan bir yöntemdir.
17. Göğüs kafesi şekil bozukluklarında, açık veya kapalı (Nuss) yöntemi ile düzeltme ameliyatları, vakum ve ortez tedavisi
18. Göğüs duvarı, kaburgaların hastalıkları, iyi veya kötü cinsli tümörleri,
19. Göğüs kafesinin her türlü travmaları: Kaburgalar, sternum (iman tahtası), akciğerin, kalbin, diyafragmanın künt veya penetran yaralanmaların (kaza, çarpma, düşme, darp, bıçaklanma, ateşli silah yaralanmaları, patlama gibi yaralanmalar) ameliyatları gerçekleştirilmektedir.

Erişim Bilgilerimiz

Sağlık Bilimleri Üniversitesi
Kayseri Tıp Fakültesi
Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı
Şeker Mah. Muhsin YAZICIOĞLU Bulvarı No:77, 38080 Kocasinan / KAYSERİ
 

0 352 315 77 00
0 352 315 77 01
0 352 315 77 02

0 352 315 79 86