Kalp ve Damar Cerrahi kliniğinin bulunduğu Kayseri Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığının kararı ile 12.12.2005 tarihinde Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi hâline dönüştürülmüştür. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi 01.06.2018 tarihinde Kayseri Şehir Eğitim Araştırma Hastanesi ismi ile yeni kampüsüne taşınarak hizmet vermeye devam etmiştir. 1 Mayıs 2021 tarihinden itibaren ise Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kayseri Tıp Fakültesi olarak hizmet vermeye başlamıştır.
Kliniğimizin 38 Kalp Damar Cerrahisi servis 10 Yoğun bakım hasta yatağı, iki kvc ameliyathane odası ve bir Hibrit ameliyat odası bulunmaktadır. Hekimlerinden, hemşirelerine ve yardımcı personeline kadar deneyimli kadrosuyla yetişkin kalp cerrahisi, aort cerrahisi ve periferik damar cerrahisinin her türlü operasyonu günün 24 saati başarıyla yapılmaktadır.
Kliniğimize ait iki adet USG cihazı bulunmaktadır.

Tıbbi Kadromuz;

Prof. Dr. Haluk Kutay TAŞDEMİR / İdari Sorumlu

Uzm. Dr. Ali Özbek

Uzm. Dr. Mahmut BİÇER

Uzm. Dr. Bayram YAĞMUR
Uzm. Dr. Hacı Cihat ATABAŞ
Uzm. Dr. Halis YILMAZ
Uzm. Dr. Özgür KORAL
Uzm. Dr. Ramazan AŞIK

Uzm. Dr. Hasan Fatih GÜZELDAĞ

Uzm. Dr. Sabahattin GÖKSEL

Kalp Damar Cerrahisi Kliniğinde
1-Koroner arter bypass operasyonları (çalışan kalp tekniği ve klasik kardiyopulmoner bypass kullanılarak)
2-Kalp kapak operasyonları (aort, mitral ve triküspid kapağa yönelik tüm replasman ve tamir teknikleri kullanılarak) ve kalp içi kitleler (miksoma vb)
3-Büyük damar operasyonları (asendan,arkus ve torakal aorta cerrahisi, abdominal ve aort disseksiyonları)
5- Karotis arter tıkayıcı damar hastalıklarında (karotis endarterektomisi)
6-Baş-boyun ve üst ekstremite arterlerinin tıkayıcı ve anevrizmatik arteryel hastalıklarında cerrahi girimler (karotiko-subklavian,aksillo-aksiller, subclavian-subklavian bypass ve ilgili artere yönelik diğer girişimler.
7-Venöz hastalıkların cerrahi tedavisi (varis ve kronik venöz yetmezlik nedeniyle oluşmuş kronik bacak ülserlerinin endovenöz, yapıştırma daha az invaziv ve klasik cerrahi yöntemlerle tedavisi
8-Hemodiyaliz amaçlı girişim yollarının hazırlanması için Kalıcı geçici hemodiyaliz katateri ve arteriovenöz fistül oluşturma operasyonları,
9- Kritik bacak iskemisi, tüm extremite arterlerinin travmatik ve tıkanıklığa sekonder acil hastalıklarında (tromboembolik hadiselerde) acil periferik artere yönelik invazif radyolojik girişimler ve kombine cerrahi operasyonlar
10-Büyük damar patolojilerde acil veya elektif tüm endovasküler girişim yöntemleri hibrid ameliyathanede gerçekleştirilebilmektedir.

Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı