Kayseri’ de kurumsal olarak ilk hastane olan 1884 yılında temeli atılan, 1910 yılında açılan ve o dönemdeki imkansızlıklar nedeniyle ancak 1924 yılında tam hizmet vermeye başlayan 25 yataklı Memleket Hastanesi hastanemizin temelini oluşturmaktadır. 1938 yılında 50 yataklı, 1943 yılında 100 yataklı, 1968 yılında 560 yataklı, 2012 yılında 1414 yataklı, 5 Mayıs 2018 tarihinden itibaren de 1607 yataklı Şehir Hastanesi olarak hizmet vermektedir.
2005 yılında Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi haline dönüşen hastanede KBB Eğitim Kliniği 2008 yılında Doç. Dr. Mehmet Gündüz’ün kurucu şefliğinde eğitim vermeye başlamıştır. Doç. Dr. Mehmet Gündüz’ün 2009 yılında ayrılmasından sonra, klinik şefliğine 2010 yılında Doç. Dr. Mehmet Akif Somdaş atanmış, 2012 yılından itibaren de Doç. Dr. İbrahim Özcan’ın başhekimliği ve Klinik sorumluluğu altında çalışmalarına devam etmiştir. 2008 yılından bugüne kadar her yıl büyüyen ve gelişen KBB Eğitim Kliniği Kayseri ve civarındaki yaklaşık 2.500.000 hastaya hizmet sunmaktadır. KBB Kliniğimizde şu anda iki Prof., üç Doç. eğitim görevlisi olarak çalışmakta olup, 11 uzman ve 9 asistan hekim ile birlikte hizmet verilmektedir.
Kayseri Şehir Hastanesi bünyesindeki KBB Kliniği 36 nitelikli yatak, 4 ameliyathane, 15 endoskopi ünitesi bulunan poliklinik muayene odası, 10 odyometri cihazı, 2 klinik BERA, 2 OAE, 2 VEMP, 2 VHİT, 1 ENOG, 2 VNG ve kalorik test cihazı; 4 uzman odyolog, 2 odyolog, 15 odyometrist, 1 konuşma ve yutma bozuklukları terapisti ile modern teknolojilerin, güncel tıbbi bilgilerin ve ameliyatların uygulandığı bir kliniktir.
Eğitim Kliniği formatına uygun olarak hasta başı günlük vizit ve eğitimlerin yanında Çarşamba günleri odyoloji ve yayın toplantıları, Perşembe tümör konseyi, makale ve seminer programları, Cuma günleri poliklinik konseyi gerçekleştirilmekte; mortalite ve morbidite toplantıları yapılmaktadır.
2017 yılı içinde 242.420 hasta ile tüm Türkiye’ de en çok ayaktan hasta muayenesi yapan Kliniğimizde 4295 ameliyat gerçekleştirilmiştir. Kliniğimizde başta larinks kanserleri olmak üzere baş-boyun hastalıklarının ileri cerrahi tedavileri; koklear implant dahil tüm kulak cerrahileri; endoskopik sinüs cerrahileri, paranazal sinüs, maksilla, mandibula tümör cerrahileri; septorinoplastiler dahil burun ameliyatları; geniz eti, bademcik, orta kulak ventilasyon tüpü uygulaması; tükrük bezi ve tiroid/paratiroid cerrahileri dahil standart ve ileri cerrahiler gerçekleştirilmektedir. Kliniğimiz, Şehir hastanesinin yüksek kalitedeki hasta konforunu en yeni teknolojik cihazlarla güncel ve modern tıbbi ve cerrahi tedaviler eşliğinde hastalarımızın hizmetine sunmaktadır.
Kayseri Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi 1 Mayıs 2021 tarihinden itibaren Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kayseri Tıp Fakültesi olarak hizmet vermeye başlamıştır. Tıp Fakültesi bünyesinde akademik çalışmaları ve eğitim alanındaki bundan önce asistan hekim yetiştirmeye yönelik olan eğitim faaliyetleri tıp fakültesi öğrencilerini de içine alacak şekilde genişlemiştir. Bu yetkin ve deneyimli kadro ile hastalarımıza sunduğumuz bilgi ve birikimimizi asistan ve öğrencilerimiz ile paylaşmak ve akademik faaliyetlerimizin artması kliniğimizin mevcut bulunduğu noktadan çok daha ilerilere taşınmasında dönüm noktalarından biri olacaktır.

Klinik Kadromuz
Prof. Dr. Cemil Mutlu ( SB-EAH )
Prof. Dr. İbrahim Özcan / Ana Bilim Dalı Başkanı (SBÜ)
Prof. Dr. Mehmet Yaşar ( SBÜ )
Doç. Dr. Ali Bayram ( SBÜ )
Doç. Dr. Eda Şimşek ( SB-EAH )
Uz. Dr. Kürşat Canöz

Prof. Dr. İBRAHİM ÖZCAN
Prof. Dr. MEHMET YAŞAR
Doç. Dr. EDA ŞİMŞEK

Burun ve sinüs cerrahisi; septoplastiler, burun estetik ve fonksiyonel rekonstrüktif cerrahisi, endoskopik ve açık paranasal sinüs cerrahileri, orbita dekompresyonu, endoskopik DSR ameliyatları.

Baş boyun tümörleri ve rekonsrüktif cerrahisi; Larinks, farinks, oral kavite, tükrük bezi benign ve malign tümörlerinin ameliyatları, tiroid-paratiroid hastalıkları ve kanserlerinin cerrahi tedavisi, larinks mikrocerrahisi.

Kulak ameliyatları; kronik otit, koklear implant (biyonik kulak), kemiğe implante işitme cihazı, otoskleroz cerrahisi, fasial sinir cerrahisi.

Diğer ameliyatlar; tonsillektomi, adenoidektomi, ventilasyon tüpü ameliyatları. horlama ve tıkayıcı uyku apnesi ameliyatları.

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı