Lütfen telefonunuzu dik konuma getiriniz.

Tanıtım

Genel Bilgiler

Misyonumuz güncel bilgiler ışığında tüm fiziksel kas iskelet sistemi hastalıklarında tanı, takip, tedavi, rehabilitasyon hizmetlerini üstlenebilecek, tek başına bu hastalıkları takip eden bir kliniği idare edebilecek yetkin uzman doktorlar yetiştirmektir.

Programın Amaçları
Amaç; yatarak tedavi alan, polikliniğe başvuran ya da diğer bölümlerden konsülte edilen hastaların medikal tedavi, elektroterapi, egzersiz tedavisi, rehabilitasyonu konusunda yetkin uzmanlar yetiştirmektir.
Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon asistanları iletişimi kuvvetli, kendini personelini ve hasta güvenliğini önemseyen, insani değerleri olan, hukuki sorumluluklarının farkında olan, ekip çalışmasına ayak uydurabilen hatta ekip lideri olma özellikleri taşıyan bilimsel gündemi takip eden bireyler olarak yetiştirilirler. Yaygın vücut ağrısı, baş, çene, boyun, omuz, dirsek, el-elbilek, sırt, bel, kalça, diz, ayak bileği, ayak ağrılarını, nöropatik ağrıyı eklemde şişlik, hareket kısıtlılığı, şekil bozukluğu, postür bozukluğu, yürüme bozukluğu, osteoporoz, osteomalazi, paget hastalığı ve obezite, diyabet, tiroid gibi metabolik endokrin bozukluklara bağlı kas iskelet sistemi tutulumunu değerlendirebilirler. Dejeneratif veya inflamatuvar romatizmal hastalıklar(osteoartrit, romatoid artrit, ankilozan spondilit, gut, psödogut, bağ doku hastalıkları,…), üst ve alt ekstremitelerin yumuşak doku hastalıkları(myofasiyal ağrı sendromu, fibromyalji, kronik yorgunluk sendromu, huzursuz bacak sendromu), burkulma zorlanma gibi travmaları, kompresyon nöropatileri, hipermobilite sendromu, avasküler nekroz, kompleks bölgesel ağrı sendromu, skolyoz, kifoz, bacak uzunluk farkı , deformiteler gibi biyomekanik sorunların tanı tedavisini yapabilirler. Kırık, çıkık,spinal veya ekstremitelere ait osteotomiler, ampütasyon, el cerrahisi, tendon ve sinir onarımları, artroskopi veya artroplasti sonrası rehabilitasyon programı düzenleyebilir. İnme, omurilik yaralanması, travmatik beyin hasarı, neoplastik hastalıklar, merkezi sinir sistemi hastalıkları, multipl skleroz, motor nöron hastalıkları, amiyotrofik lateral skleroz, siringomiyeli, siringomiyeli, spinoserebellar dejeneratif hastalıklar, Parkinson, sinir kökleri, sinirler ve pleksusları tutan hastalıkları, akut ve kronik obstruktif ve restriktif akciğer hastalıkları, kardiyak hastalıklar, derin ven trombozu, lenfödem, diğer arter ve ven hastalıkları, brakial pleksus paralizisi, serebral palsi gibi pediatrik hastalıkların rehabilitasyonu, vertigo rehabilitasyonu, yanık rehabilitasyonu, geriatrik ve onkolojik rehabilitasyon konularında eğitim alırlar. Elektroterapi ve diğer fiziksel tıp ve rehabilitasyonda kullanılan ajanların, ozon prp, proloterapi, nöral terapi, mezoterapi hem kullanımını hem de endikasyonlarını, kontrendikasyonlarını öğrenirler.
Makale ve seminer programları, egzersiz salonu vizitleri, vaka sunumları ile fiziksel tıp ve rehabilitasyon konusunda eğitimlerini üst düzeye taşıyıp, bilimsel araştırma okuma, planlama, yapma ve yayınlama becerileri kazanırlar.

Kliniğimiz;

• 25 yataklı 6 Servis toplam 150 yatak kapasitesi ile hizmet vermektedir.
• Yatarak fizik tedavi hizmeti yanında ayaktan fizik tedavi hizmeti de verilmektedir.
• FTR’de poliklinik hizmeti için 12 poliklinik, 1 heyet polikliniği, 1 ozon polikliniği, haftada 1 skolyoz polikliniği ve 1 mesai dışı polikliniği hizmet vermektedir. Ayrıca bünyemizde prp ve emg labaratuvarı bulunmaktadır.
• 16 fizyoterapistimiz FTR’den konsültasyon istenen yoğun bakımlarda (Anestezi YB, Dahiliye YB, KBB YB, KVC YB, Göğüs YB, Genel cerrahi YB, palyatif bakım, Çocuk YB, yanık YB, NRŞ YB) çalışmaktadır.
• 1 ergoterapist ve 1 ergoterapi teknikeri hastalarımıza iş uğraşı terapisi hizmeti vermektedir.
• Fizik tedavi binasında röntgen ve dexa cihazları mevcuttur.
• Eğitim Kliniğinde her gün sabah eğitimleri, yatan hasta ve poliklinik vizitleri, seminer ve makale saatleri yapılmaktadır. Klinikte 2 profesör, 2 başasistan, 15 uzman doktor, 21 asistan aktif olarak çalışmaktadır.

Nörolojik Rehabilitasyon
Travmatik beyin hasarı, inme, omurilik yaralanması, diğer nöromuskuler hastalıklarda normal fonksiyonlara geri dönmek veya yaşam kalitesini artırmak amaçlanmaktadır. Nörolojik rehabilitasyon hastalıkların değişken semptomlarına göre şekillenen dinamik bir süreçtir, kişiye özgü rehabilitasyon programı geliştirmek gereklidir.
Kliniğimizde verilen konvansiyonel fizyoterapi, denge cihazı, robotik yürüme cihazları, hidroterapi, ergoterapi hizmetleri ile bu alanda gerekli tedaviler multidisipliner olarak uygulanmaktadır

Pediatrik Rehabilitasyon
Çocuklarda fiziksel veya zihinsel gelişimi kötü yönde etkileyen çeşitli nörolojik bozukluklarda her çocuğa özel olarak ele alınmaktadır. Yine özellikle çocuklarda uzmanlaşmış ekibimiz ile konvansiyonel fizyoterapi, robotik rehabilitasyon, iş uğraşı terapisi, spastisite tedavisi, bilişsel eğitim gibi uygulamalar ile multidisipliner hizmet verilmektedir.

Ortopedik Rehabilitasyon
Ortopedik hastalıkların(tendon bağ yaralanmaları, kırık, menisküs, ön ve arka çapraz bağ yaralanmaları, omuz tendon yaralanmaları, eklem replasmanları, diz ve kalça protezleri, amputasyon, skolyoz….) ve spor yaralanmalarının cerrahi öncesi veya sonrası tedavileri ve rehabilitasyonu için kliniğimizde modern fizyoterapi cihazları, deneyimli fizyoterapistler, emg ve prp labaratuvarımız, hidroterapi ünitemiz ile multidisipliner yaklaşımla hizmet vermekteyiz.

Lenfödem Rehabilitasyonu:
Manuel lenfatik drenaj, pnömatik kompresyon hizmetleri sağlanmaktadır. Bası giysisi planlama ve hasta eğitimi (self masaj, hijyen, koruma..) verilmektedir.

FTR Kliniği Doktor Listesi

Prof. Dr. Havva Talay Çalış / Ana Bilim Dalı Başkanı (SBÜ)
Prof. Dr. Serap Tomruk Sütbeyaz (SBÜ)
Uzm. Dr. Fatma Gül Ülkü Demir / Başasistan 
Uzm. Dr. Ayşe Güç /Başasistan
Uzm. Dr. Büşra Yılmaz
Uzm. Dr. Jülide Aksel Yazıcıoğlu

Uzm. Dr. Meltem Dizdar

Uzm. Dr. Nurgül Köse

Uzm. Dr. Fahrünnisa Sevde Özkırış 

Uzm. Dr. Fatma Şamlı

Uzm. Dr. Sevgi Başpınar

Uzm. Dr. Şehriban Hocaoğlu

Uzm. Dr. Sare Şahin

Uzm. Dr. Esra Aydın

Uzm. Dr. Nimet Bahadır

Uzm. Dr. Esin Ağırnas Kartal

Uzm. Dr. Emine Cüce


Asistanlar:
Ass. Dr. Abdullah Göktuğ Yazar

Ass. Dr. Ayşenur Duyar

Ass. Dr. Betül Akdeniz

Ass. Dr. Büşra Vural

Ass. Dr. Nilgün Duran

Ass. Dr. Mehmet Köksal
Ass. Dr. Mediha Sultan Yağan
Ass. Dr. Melike Yavuz
Ass. Dr. Hayati Özata
Ass. Dr. İrem Köse
Ass. Dr. Fevzi Cansın
Ass. Dr. Duygu Gökbelen Bilen
Ass. Dr. Abdurrahman Kutluca
Ass. Dr. Selim Oğuz
Ass. Dr. Serhat Efdal Özbek
Ass. Dr. Firdevs Akdeniz Çınar
Ass. Dr. Rümeysa Alpaslan Aziz
Ass. Dr. Rukiye Akay
Ass. Dr. Esra Yaprak Taş
Ass. Dr. Kadir Kiraz
Ass. Dr. Muhammed Burak Örten



Tarihçemiz

Akademik Kadromuz

Prof. Dr. HAVVA TALAY ÇALIŞ
Prof. Dr. HAVVA TALAY ÇALIŞ
Başkan

Çalışma Konularımız


1. İmmobil hastaya fiziksel tıp ve rehabilitasyon yaklaşımı
2. Dejeneratif romatizmal hastalıklarda fiziksel tıp ve rehabilitasyon
3. İnflamatuvar romatizmal hastalıklarda fiziksel tıp ve rehabilitasyon
4. Metabolik kemik hastalıklarında fiziksel tıp ve rehabilitasyon
5. Biyomekanik/anatomik bozukluklarda fiziksel tıp ve rehabilitasyon
6. Travmatik durumlarda fiziksel tıp ve rehabilitasyon
7. Ağrılı durumlarda fiziksel tıp ve rehabilitasyon
8. Spor, spor yaralanmaları ve fiziksel tıp ve rehabilitasyon
9. Santral ve periferik sinir sistemi patolojilerinde fiziksel tıp ve rehabilitasyon
10. Respiratuvar ve kardiyak patolojilerde fiziksel tıp ve rehabilitasyon
11. Pediatride fiziksel tıp ve rehabilitasyon
12. Yanık rehabilitasyonu
13. Vestibuler rehabilitasyon
14. Spesifik alanlarda rehabilitasyon uygulamaları (değerlendirme, planlama ve reçetelendirme, uygulama, gözetim ve izlem)
15. Fiziksel tıp ve rehabilitasyonda klinik değerlendirme
16. Laboratuvar testleri ve görüntüleme yöntemleri
17. Fiziksel tıp ve rehabilitasyonda tedavi farmakolojik tedavi
18. Fiziksel tıp ve rehabilitasyonda tedavi kinezyoterapi ve terapötik egzersizler
19. Fiziksel tıp ve rehabilitasyonda tedavi iş ve uğraşı terapisi (ergoterapi)
20. Fiziksel tıp ve rehabilitasyonda tedavi: fizik tedavi tekniklerinin kullanımı, tedavi etkilerine ait temel bilgiler, endikasyon ve kontrendikasyonları, reçetelendirilmesi, uygulanması ve kontrolü
21. Fiziksel tıp ve rehabilitasyonda tedavi: ekipman ve teknik yardımın kullanımı, tedavi etkilerine ait temel bilgiler, endikasyon ve kontrendikasyonları, reçetelendirilmesi uygulanması ve kontrolü
22. Fiziksel tıp ve rehabilitasyonda tedavi: manuel tedavi tekniklerinin kullanımı, tedavi etkilerine ait temel bilgiler, endikasyon ve kontrendikasyonları, reçetelendirilmesi, uygulanması ve kontrolü
23. Fiziksel tıp ve rehabilitasyonda tedavi: enjeksiyonla terapi ultrason ve diğer görüntüleme yöntemlerinin rehberliğinde enjeksiyon tekniklerinin kullanımı, tedavi etkilerine ait temel bilgiler, endikasyon ve kontrendikasyonlari, reçetelendirilmesi, uygulanması ve kontrolü

Erişim Bilgilerimiz

Sağlık Bilimleri Üniversitesi
Kayseri Tıp Fakültesi
Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı
Şeker Mah. Muhsin YAZICIOĞLU Bulvarı No:77, 38080 Kocasinan / KAYSERİ

0 352 315 77 00
0 352 315 77 01
0 352 315 77 02

0 352 315 79 86