Lütfen telefonunuzu dik konuma getiriniz.

Tanıtım

Genel Bilgiler

Nöroloji Kliniği 32 yataklı servisi, 14 yataklı yoğun bakım ünitesi,14 yataklı inme yoğun bakım ünitesi, 4 yataklı inme ünitesi, 17 yataklı Uyku merkezi ile hizmet vermektedir. Halen 15 Uzman Hekim ile modern tıbbın gerektirdiği hizmetleri bünyesinde sunmaktadır. Nöroloji poliklinikleri Genel Hastane zemin katta, EEG -EMG Laboratuvarı Psikiyatri kulesi zemin katında yer almaktadır. Yataklı klinik ve inme ünitesi Genel Hastane 7. katta, Nöroloji ve inme Yoğun Bakım Üniteleri Genel Hastane 2. katında yer almaktadır.
Uyku merkezi ise F.T.R kulesi zemin katında bulunmaktadır.

Nöroloji kliniği bünyesinde 4 adet 2 kanallı EMG cihazı, 5 adet 24 kanallı dijital EEG cihazı, Yoğun Bakım Ünitesinde hastaların yaşamsal göstergelerinin izlenebildiği 28 adet monitör ve 28 adet mekanik ventilatör bulunmaktadır. Yataklı Klinik de; yıllık ortalama 2000 hasta tanı ve tedavi için izlenmektedir. Yoğun Bakım Ünitesinde izlenen hasta sayısı yıllık 150 civarındadır. Klinikte ve Yoğun Bakım Ünitelerinde yatış süresi mevcut şikayetlere ve hastanın durumuna göre 1 hafta ile birkaç ay arasında değişebilmektedir.
Poliklinikte görülen hasta sayısı yıllık yaklaşık 80000 civarındadır. Polikliniğimiz Kayseri ili ve çevre illerden gelen hastalarımıza hafta içi saat 09:00 ila 16:00 arasında hizmet vermektedir. Polikliniğimize başvuran hastaların kayıtları dijital ortamda yapılıp dijital poliklinik arşivi oluşturulmaktadır.

BAŞ AĞRISI: Baş ağrısı birçok farklı nedenle gelişebilir. Altta yatan başka bir neden bulunmayan baş ağrıları primer baş ağrısı olarak adlandırılır ve bu grupta en sık görülenler gerilim-tipi ve migren tipi baş ağrılardır. Baş ağrısına sebep olarak herhangi bir hastalık veya bozukluk saptanırsa bu tip baş ağrılarına ise ikincil baş ağrıları denir ve bunlara yol açan nedenler; beyin tümörleri, kafaiçinde basınç artması, beyin zarları iltihapları(menenjit), beyin toplardamar tıkanmaları, uyku bozuklukları, depresyon, sinüzit, hipertansiyon, ilaç ve madde kullanımı, gibi çok çeşitli olabilir.

Baş ağrıları yineleyici veya süreğen, ilk veya çok şiddetli, yeni ve farklı, giderek artan, 50 yaştan sonra başlayan, kafa travması sonrası gelişen, egzersizle ortaya çıkan, tedaviye yanıt vermeyen türdense vakit geçirmeden doktora başvurulmalıdır. Baş ağrılarında tanı koymanın ilk basamağı sorunun tanımlanmasıdır. Bu da büyük ölçüde size yöneltilen soruların doğru yanıtlanması ile mümkündür. Farklı baş ağrılarını ayırt etmek için çeşitli tetkikler yapılabilir.

EPİLEPSİ (SARA): Epilepsi beyindeki sinir hücrelerinin anormal bir elekro-biokimyasal deşarj yapması sonucu ortaya çıkan geçici nörolojik bozukluk-hastalıktır. Epilepsi nöbetlerinin ortaya çıkmasında beynin normalde çalışmasını sağlayan biyoelektiriksel aktivitelerin aşırı ve kontrolsüz yayılımı söz konusudur
tutulması gereken nöbetlerin iki çeşit olduğudur. Bunlar biri beyinde bir bölgeye sınırlı olarak başlayan fokal nöbetlerdir. Diğeri (beyinde yaygın olarak başlayanlar veya belli bir yerinden

Epilepsi, mutlaka doktora başvurulması ve doktorun gerekli gördüğü sürece kontrol altında kalınması gereken bir hastalıktır. Bu durum, epilepsinin ömür boyu devam edeceği şeklinde algılanmamalıdır. Epilepsinin bazı türleri hasta belli yaşlara geldiğinde kendiliğinden tamamen düzelebilir ve ilaç tedavisine gerek duyulmayabilir.

HAREKET BOZUKLUKLARI: Hareket bozuklukları beyinde hareketi ince planda kontrol eden merkezlerin hastalıklarına bağlı olarak kişinin hareketlerinde ortaya çıkan yavaşlık ya da istemsiz hareketlerle kendini gösteren geniş bir grup hastalığı kapsar. Bu hastalıklardan en sık görüleni temelde yavaşlık ve titreme ile giden Parkinson hastalığıdır. İstemsiz hareketlerle giden hastalıklar içinde en sık grubu genelde yaşlılıkla ortaya çıkan “iyi huylu titreme hastalığı” (esansiyel tremor) denen ailevi titreme bozukluğu oluşturur. Vücudun değişik bölgelerini etkileyen istemsiz kasılmalarla karakterize bozukluklar distoni, kore, atetoz, miyoklonus şeklinde tanımlanırlar ve her biri için farklı tedavi yaklaşımları vardır. Distoni olarak tanımlanan yüz, boyun, kol ve bacaklardaki istemsiz kasılmalar ve benzer tarzdaki yüz spazmları (hemifasiyal spazm) Botulinum toksin (Botox) enjeksiyonları ile doğrudan veya EMG eşliğinde tedavi edilmektedir.

NÖROMUSKÜLER HASTALIKLAR (KAS SİNİR VE HASTALIKLARI): Nöromusküler hastalıklar kaslar, kasların hareketini kontrol eden sinirler ve omurilikte bu sinirlerin çıktığı yerlerin hastalıkları ile ilgilenir. Bu hastalıklar içerisinde en sık görülenleri kas hastalıkları, halk arasında “kas erimesi” olarak bilinen “musküler distrofiler”, yine halk arasında “sinir iltihabı” olarak adlandırılan “nöropatiler”, myasteni ve ALS (amyotrofik lateral skleroz ya da motor nöron hastalıkları) dir. Bölümümüzde bu hastalıkların tanı ve tedavisine yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Bu gruptaki hastalıklarda tanı için kas-sinir biyopsisi gerekebilir.

MULTIPL SKLEROZ: Multipl skleroz sinir hücrelerini çevreleyen ve bir kılıf görevi yapan miyelin adı verilen doku ve sinir hücreleri ile onların akson adı verilen uzantılarını etkileyen bir santral sinir sistemi hastalığıdır. . Multipl skleroz genç erişkinlerde ve kadınlarda daha sık görülür. Hastalığın kesin nedeni bilinmese de vücuttaki bağışıklık sisteminin bu tablonun ortaya çıkmasında rol oynadığı düşünülmektedir. Hastalığın farklı tipleri vardır ancak olguların çoğunda alevlenmeler ve sönmeler şeklinde ataklarla seyreder.

SEREBROVASKÜLER HASTALIKLAR: Serebrovasküler hastalık halk arasında “inme”, “felç” olarak adlandırılan ve beyin damarlarında oluşan tıkanıklık ya da beyinde meydana gelen kanama nedeniyle beyin dokusunda hasara neden olan hastalık grubudur. Beyin dokusunda oluşan hasarın yerine göre hastalarda bilinç kaybı, kol-bacak kuvvetsizliği, yüz-kol-bacakta uyuşukluk, konuşma bozuklukları, çift görme, görme kayıpları, dengesizlik gibi değişik şikayetler ortaya çıkabilir.

Serebrovasküler hastalık gelişmekte olan ülkelerde kalp rahatsızlıkları ve kanser ile birlikte en önde gelen üç ölüm sebebinden bir tanesidir. Yüksek tansiyon, şeker rahatsızlığı, kan yağlarında (kolesterol - trigliserit) yükseklik, sigara kullanımı, obezite, kalp rahatsızlıkları olan kişiler bu hastalık açısından risk altındadırlar. Hastalık sıklıkla 60 yaş üzerinde görülür ancak daha erken yaşlarda da gelişebilir.

Kuvvetsizlik, uyuşma, dengesizlik, konuşma bozukluğu gibi şikayetler serebrovasküler hastalığa özgül şikayetler değildir, birçok nörolojik veya nörolojik olmayan hastalık tablosunda da ortaya çıkabilir. Ani ortaya çıkan, vücudun sağ ya da sol tarafında oluşan kuvvetsizlik veya uyuşma, konuşulanları anlamama veya konuşmada zorlanma - peltekleme, çift görme, tek gözde görme kaybı, dengesizlik ve bilinç kaybı gibi tablolar mevcutsa mümkün olan en erken dönemde doktora başvurmak gereklidir

DAVRANIŞ NÖROLOJİSİ: Davranış nörolojisinin özellikle halk arasında bunama olarak adlandırılan demans ile ilgilenir. Genellikle ileri yaşta unutkanlık, davranış bozuklukları, kişilik değişiklikleri, hayal görme, kendine bakımda bozulma ve çevreye olan ilgide azalma gibi bulgularla başlayan bu hastalık halk arasında “Alzheimer hastalığı” olarak da tanınmaktadır. Her unutkanlığın bunama olmadığı ve her bunamanın da Alzheimer hastalığı anlamına gelmemektedir.

ELEKTROENSEFALOGRAFİ (EEG): Kısaca EEG dediğimiz elektroensefalografi, beynin biyoelektiksel dalga aktivitesinin dijital ortamda kaydedilmesi yöntemdir. Çok yanlış olarak bilindiği gibi; Hastaya elektrik akımı verilmediğinden ağrı ya da acı hissedilmez. EEG'de çekim küçük elektrotların saçlı deriye yerleştirilip "pasta" denilen iletken bir madde aracılığı ile yapıştırılmasıyla olur. Bu elektrotların ikisi arasındaki elektriksel potansiyel değişiklikleri bilgisayara kayıt edilir ve sonuç uzman tarafından yorumlanarak, hastaya gerekli bilgi (rapor) verilir. Elde edilen kaydın incelenmesinde, normale oranla sapmalar bulunmasına dayanılarak, beynin birçok çalışma bozukluğu (sara vb.) teşhis edilebilir.

ELEKTROMYOGRAFİ (EMG): EMG veya elektromiyografi, sinir ve kasların elektriksel potansiyellerinin incelenmesine dayanan bir nörolojik tetkik yöntemidir.
EMG (Elektro-nöromiyografi) iki bölümden oluşan bir tetkiktir. Kas ve sinirleri inceler. Hastaya hiçbir zararı yoktur.
Kasların incelenmesi: İğne şeklinde bir elektrot kol, bacak veya diğer vücut kısımlarında seçilen bir kas içine yerleştirilerek kastaki elektriksel aktivite incelenir.

Klinik Hekimlerimiz

Doç. Dr. Ömer Faruk BOLATTÜRK

Uzm. Dr. Ali SÖNMEZ

Uzm. Dr. Soner KILIÇ (SBÜ)

Uzm. Dr. Gülay SOYKÖK

Uzm. Dr. Hatice OKKAN

Uzm. Dr. Hilal HOROZOĞLU/Başhekim Yrd.

Uzm. Dr. İbrahim KOÇ

Uzm. Dr. İsmail EKİNCİ

Uzm. Dr. Mehmet Aslanyavrusu

Uzm. Dr. Merva TUNA

Uzm. Dr. Murat KENDİRCİ

Uzm. Dr. Murat Yusuf SAL

Uzm. Dr. Ömer Faruk BOLATTÜRK

Uzm. Dr. Sevgi ARIK YÜKSEL

Uzm. Dr. Sevim ÖZDOĞAN

Uzm. Dr. Soner KILIÇ

Uzm. Dr. Suna DAĞLI ATALAY

 

 
Tarihçemiz

 

Çalışma Konularımız

 

Genel Nöroloji
Baş Ağrısı
Epilepsi
Hareket Bozuklukları (Parkinson hast. vb.)
Nöromusküler hastalıklar (kas,sinir ve kas-sinir kavşağı hastalıkları)
Multıpl Skleroz (MS)
Serebrovasküler Hastalıklar (inme)
Davranış Nörolojisi
Elektroensefalografi (EEG)
Elektromyografi (EMG)
Serebral anjiografi ve serebral endovasküler tedaviler (beyin damarları anjiografisi ve beyin damar tıkanıklarına acil müdahale)

Erişim Bilgilerimiz

Sağlık Bilimleri Üniversitesi
Kayseri Tıp Fakültesi
Nöroloji Anabilim Dalı
Şeker Mah. Muhsin YAZICIOĞLU Bulvarı No:77, 38080 Kocasinan / KAYSERİ

0 352 315 77 00
0 352 315 77 01
0 352 315 77 02

0 352 315 79 86