Lütfen telefonunuzu dik konuma getiriniz.

Tanıtım

Genel Bilgiler

Sağlık hizmetlerini halkımıza hızlı ve kaliteli bir şekilde sunmaya devam eden Radyasyon Onkoloji Ünitemiz modern radyoterapi cihazları ile donatılmıştır. Hastalar ayaktan ve/veya yatarak ışın tedavisi almaktadır.
Ünitemizde uygulanan standart tedaviler:
Radyoterapi (ışın tedavisi) iyonize radyasyon kullanılarak kanser hastalığının tedavi etme yöntemidir. Kanser hastalarının tedavisinde %60 oranında uygulanmaktadır. Günümüzde yeni gelişen tedavi cihazları ile bu kullanım oranı gün geçtikçe artmaktadır. Radyoterapi hasta ve tümörün özelliklerine bağlı olarak farklı şekil ve zamanlarda uygulanabilmektedir. Bazı kanser tipleri içinde tek tedavi yöntemi olarak önemini korumaktadır.
Ünitemizde 1 adet 4 boyutlu nefes kontrol sistemine sahip Radyoterapi Simülasyon Tomografisi ve 2 adet Lineer Hızlandırıcı Radyoterapi cihazı bulunmaktadır. Bu cihazlarla şu tedavi hizmetleri verilmektedir:
1. Tümör ve normal dokuları üç boyutlu olarak değerlendiren ve birçok kanserin tedavisinde tercih edilen 3-Boyutlu Konformal Radyoterapi,
2. Her ışın demetinin yoğunluğunun ayrı ayrı ayarlanabildiği ve bu sayede tümörün çepeçevre sarılmasına olanak sağlayan Yoğunluk Ayarlı Radyoterapi (YART-IMRT),
3. Hastanın etrafında 360 derece dönerek her açıdan tedavi yapılabilen Volumetrik Ark Tedavisi (VMAT),
4. Noktasal ışınlama denilen Stereotaktik Radyocerrahi veya Stereotaktik Beden Radyoterapisi (SRC/SBRT),
5. Soluk alıp-verme esnasındaki organ hareketlerine göre tedavi uygulaması olan Solunum Ayarlı Radyoterapi (SART),
6. Türkiye’de kısıtlı sayıda merkezlerde mevcut olan 80 cm gantri açıklığına sahip 4-Boyutlu Bilgisayarlı Tomografi Simülatör,
7. Tedavi edilen hastaların bilgileri, görüntüleri, planlamaları gibi verilerinin saklandığı ve arşiv gibi kullanılan radyoterapi bilgi sistemi,
8. Beyin, baş-boyun tümörleri, gastro-intestinal, jinekolojik ve akciğer tümörlerinde radyoterapi ve kemoterapinin birlikte uygulandığı eşzamanlı radyokemoterapi,
9. İmmunsuprese kanserli hastalarda kan ve kan ürünleri ışınlaması,
Ayrıca, yakın bir gelecekte, Kemik İliği Transplantasyonuna hazırlama rejimi olarak Tüm Beden Işınlamasının faaliyete geçirilmesi planlanmıştır.
Tüm bu tedavi yöntemleriyle en son teknolojik cihazlar ve eğitimli sağlık personelleri sayesinde hastalarda etkin, güvenilir ve başarılı tedavilere devam edilmektedir.

Ünitemizde 1 Profesör, 2 Doçent, 3 uzman doktor, 2 medikal fizik uzmanı, 10 radyoterapi teknikeri, 1 sorumlu hemşire, 11 servis hemşiresi, 1 radyoterapi hemşiresi ve 2 veri giriş elemanı görev yapmaktadır.

Yatak Sayısı ve Tıbbi Cihaz Durumu

Radyasyon Onkolojisi Ünitesi ve servisi uluslararası standartlara göre dizayn edilmiştir. Serviste dokuzu tek kişilik, dördü çift kişilik olmak üzere 17 yataklıdır. Radyoterapi Ünitesi ise poliklinikler, radyoterapi tedavi bölümü, radyasyon fiziği bölümü, simülasyon bölümü, mold-kalıp-maske bölümü, destek tedavi birimi ve eğitim birimlerinden oluşmaktadır.

Eğitim programı

Radyoterapi Onkoloji Ünitemiz çağdaş teknolojilerden yararlanarak kaliteli, güvenilir ve başarılı hizmet verebilmenin yanı sıra; deneysel ve klinik araştırmalar yapan bir bölüm olarakta hizmet vermeyi sürdürmektedir.

Tarihçemiz

Radyasyon Onkoloji Ünitesinin bulunduğu Kayseri Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığının kararı ile 12.12.2005 tarihinde Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi hâline dönüştürülmüştür. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi 01.06.2018 tarihinde Kayseri Şehir Eğitim Araştırma Hastanesi ismi ile yeni kampüsüne taşınarak hizmet vermeye devam etmiştir.

Klinik Hekimlerimiz

Prof. Dr. Seyit Burhanedtin ZİNCİRCİOĞLU
Doç. Dr. Yasemin BENDERLİ CİHAN / Ana Bilim Dalı Başkanı (SBÜ)
Doç. Dr. Alaettin ARSLAN
Uzm. Dr. Aynur AYTEKİN
Uzm. Dr. Burcu TEKİN

Uzm. Dr. Hatice BAŞARAN GÖKÇEN


Tarihçemiz

Çalışma Konularımız

• Akciğer kanseri
• Baş ve boyun kanserleri
• Beyin tümörleri
• Cilt tümörleri
• Çocukluk çağı tümörleri
• Gastrointestinal sistem tümörleri
• Jinekolojik tümörler
• Kemik tümörleri
• Lenfomalar
• Meme kanseri
• Mesane kanseri
• Prostat kanseri
• Yumuşak doku tümörleri

Erişim Bilgilerimiz

Sağlık Bilimleri Üniversitesi
Kayseri Tıp Fakültesi
Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı
Şeker Mah. Muhsin YAZICIOĞLU Bulvarı No:77, 38080 Kocasinan / KAYSERİ

0 352 315 77 00
0 352 315 77 01
0 352 315 77 02

0 352 315 79 86