Dekanın Mesajı

Sevgili öğrencilerimiz;

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kayseri Tıp Fakültesi olarak, asıl amacımız olan sağlıklı birey-sağlıklı toplum düsturunu unutmadan iyi hekimler ve iyi insanlar yetiştirme gayreti içerisinde öğrencilerimizin ve asistanlarımızın en üst düzey eğitim alması için çaba sarfetmekteyiz. İnsanın yalnızca bedenden oluşmadığı, asıl etkileyici faktörün ruh yapısı olduğu gerçeğine riayet ederek hastaları ile empati kuran, kendisini yaşadığı toplumun bir parçası gören, duyarlı, bilgili, alçakgönüllü hekimler yetiştirme amacı taşımaktayız.

Tıp eğitimimizin ilk 3 yılı, ülkemizin önde gelen tıp fakültelerinden biri olan ve Kayseri Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan hekimlerimizin çoğunun mezun olduğu ve/veya uzmanlık eğitimini aldığı, mezunu olmaktan gurur duyduğumuz Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde gerçekleştirilecektir. Başarılı geçeceğine yürekten inandığımız temel bilimler eğitiminin devamı olan stajyerlik ve intern’lük eğitimleri ise (4, 5, 6. Sınıflar) 2018 yılında faaliyete geçen Kayseri Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılacaktır. Kayseri Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi 1607 yatak kapasiteli, her türlü tıbbi ekipmana sahip ve pratik eğitim açısından hasta yoğunluğunun son derece fazla olduğu modern bir tıp kompleksidir. Eğitici ve uzman hekim sayısı açısından son derece yeterli, ana branş dışında tüm yan dallarda sağlık hizmeti sunan, 12 yılı aşkın süre ile uzmanlık eğitimi gerçekleştiren hastanemiz tıp öğrencisi eğitiminde de iddialı olma amacı taşımaktadır.

Sevgili öğrencilerimiz; sizlerin iyi birer hekim ve insan olarak yetişmesi tüm öğretim üyelerimizin dileğidir. Bu amaçla sağlık eğitiminizin eksiksiz olması için tüm gayreti göstereceğiz. Sağlık, huzur ve başarı diliyor, zorlu tıp eğitiminiz sürecinde sizlerin yanında olacağımızı bildirmek istiyoruz.

Prof. Dr. İlhami ÇELİK
Kayseri Tıp Fakültesi Dekanı